Fiskekonkurranse


 

I år arrangeres Snåsvatnet Fiskefestival for 16. gang. Hotelleier Lars Sandvik var den som sammen med Jan Ivar Sandnes, Edgar Austli og Ketil Engan dro igang festivalen i sin tid.

Allerede det første året fiskefestivalen ble arrangert var det god oppslutning. Initiativtagerne hadde kjøpt inn en svær lavvo som de satte opp ved hotellet. I tillegg hadde de cognac-kurs og matkurs med Arne Bredeland. Disse initiativtagerne holdt det gående noen år før arrangementet vokste seg så stort at Snåsa jeger- og fiskforening tok over. Noe som ble en suksess, og som man kanskje ennå ikke har sett enden på.

Samarbeidspartnere

Hotelleier Lars Sandvik mener det var viktig at jeger- og fisk tok over. De satt med kompetanse på mange områder, og hadde langt flere å spille på lag med. Nå er i stedet hotellet blitt en viktig samarbeidspartner, og på en måte basen for det som skjer rundt arrangementet. Ytterligere samarbeidspartnere som har kommet til etterhvert er volleyballgruppa i Snåsa idrettslag og Snåsa Snøscooterklubb.

Viktig for mange

Etterhvert som fiskefestivalen har vokst og utviklet seg, er den blitt viktig for samarbeidspartnerne som arrangerer den, men også for Snåsa kommune og handelsnæringen.

Fiskefestivalen har fått et godt omdømme blant de mange besøkende. Den er med på å gjøre Snåsa kjent, og det kommer mange tilreisende langveisfra disse helgene. Dette er besøkende som kommer igjen år etter år. Årsaken til det er selvsagt de gode opplevelsene de får her i Snåsa – både med fiske på et fantastisk fiskevann, samt den gode stemningen de opplever i bygda.

Fangsten av fisk under festivalen har vært god, og den største fisken som er tatt de siste årene er på 5 kilo. I 2016 var den største fisken på 3,6 kilo og samlet fiskefangst for konkurransen var på hele 500 kg!

 

Fiskefestivalen har hatt et stabilt voksende deltakerantall,
og hadde i 2016 et rekordhøyt antall deltagere med hele 449 deltagere!

 

Selv om det meste foregår i småbåthavna og ved hotellet under fiskefestivalen, er det også mange andre fortreffeligheter som er knyttet til Snåsavatnet. Foruten det gode fisket er det en økende båtaktivitet og ikke minst at Harøya er blitt en flott og attraktiv plass.

Snøscooter på vatnet

I 2012 ble også Watercross endel av fiskefestivalen. Snøscooterkjøring på Snåsavatnet skulle raskt vise seg å bli en actionfylt og populært tilskudd til fiskefestivalen, og Snåsa Snøscooterklubb har lagt ned en betydelig innsats for å legge forholdene til rette for både utøvere og publikum. I 2016 var Snøskuterkonkurransen i tillegg EM – kvalifisering for EM i Watercross – med de beste kjørerne fra Norge og Sverige!