Scandix gleder seg til gjenforeningskonserten


Vi har besøkt gutta i Scandix under øving på den gamle Breide skole. Under Snåsavatnet fiskefestival siste helg i juni, varmer de opp for headliner Anne Nørdsti, og her kan du oppleve dansebandveteranene hele to ganger. En ting er sikkert- Det svinger fortsatt!

Scandix hadde sin storhetstid fra 2007 til 2009.  Da turnerte de land og strand med egen buss, sjåfør og egen lydmann og spilte sin svingende dansemusikk med elementer av både rock og pop. I 2007 ga de ut «Full Pakke» på Tylden og Co forlag. (Plata ligger ute på Spotify.) Sjefen sjøl, Audun Tylden hadde stor tro på Snåsabandet, og kom i ens ærend under release- konserten på Snåsa til et fullstappa Snåsa samfunnshus. Tylden & Co. AS  ble startet av Audun Tylden og Tom Hovde i 1992, og har siden da stått bak en rekke norske utgivelser. I år hadde det største norske selvstendige plateselskapet 25 års jubileum.

– Endelig en grunn til å spille igjen

I 2009 hadde Scandix sin aller siste konsert i Brønnøysund. Da hadde de startet på innspilling av ny plate, men så falt ting i grus:

– Ting bare løste seg opp av seg selv, dessverre, det bare ble sånn, forteller kapellmester, vokalist og tangentmann, Kjell Arild Brønstad. Med jobb og familier vet alle at det kan være vanskelig å drive band, den egentlige interessen.

Men så plutselig, etter 8 år, fikk bandet en henvendelse fra Snåsavatnet fiskefestival om å varme opp for Anne Nørdsti til sommeren.

– Vi fikk endelig en god grunn til å treffes for å spille igjen, sier den knakende gode gitaristen i bandet, Vegar Håpnes.

Når vi prater med gutta, gir alle uttrykk for at de setter pris på å treffes for å spille igjen. De har de siste ukene hatt fast øving én gang i uka, og er jevnt over overasket over hvordan låtene sitter. Kjell Arild er den eneste av dem som er yrkesmusiker, de andre spiller i dag bare på fritiden.

– Ja, det er trivelig å møtes igjen, vi  har en god humor, så dette er trivelig, forteller ex- Snåsningen Jostein Nilsen som trakterer saksofon på en glimrende måte.

-Det sitter utrolig!, forteller bassisten i bandet, Jan Helge Svarva fornøyd.

FOTO: Hallvard U. Smestad

– Gira på å få det til bra

Latteren sitter løst når Jostein, Jan Helge og trommis, Asbjørn Martin Håpnes, drar gamle historier fra livet på veien sammen med kjente norske danseband. Mye har skjedd og minnene er gode, tydeligvis. Og noen av historiene egner seg ikke på trykk..

– Den gangen vi holdt på var vi opptatt av å levere kvalitet. Lyden skulle være bra og vi skulle spille bra. Vi kjenner at vi er gira på å få til dette bra igjen, forteller Kjell Arild.

Vi spør om konserten under fiskefestivalen blir en ny start for bandet, men det er de litt tilbakeholdne om:

– Det blir nok ikke så vi satser igjen, men det kan godt hende at vi spiller på forespørsler, tiden vil vise, sier Jostein.

Før vi forlater lokalet, spiller bandet en av sine kjente og kjære låter til ære for journalisten (e). Det låter friskt, tight og vitalt, og man skulle ikke tro de har hatt opphold siste 8 år, så det spørs om de kommer til å spille fletta av Anne Nørdsti under avslutningen av Snåsavatnet fiskefestival 2017. De kommer til å spille låter fra «Full pakke» samt noe nytt materiale. De spiller under familiekonserten klokka 19:00, som er gratis, og under festen på kvelden. HER kan du kjøpe billetter.

Her er det bare å glede seg! 

Sandix under release av «Full Pakke» i 2008.( FOTO: Privat)