Planlegger årets Snøskutershow


Snåsavatnet watercross 2016. (FOTO: Hallvard U. Smestad)

Det populære snøskutershowet på Snåsavatnet under Snåsavatnet fiskefestival tiltrekker seg masse folk, både publikum og kjørere. I fjor var det rekordstore 800 festivalere som overvar det spektakulære showet på Seemsøra. Nå planlegger styret årets happening. 

Det er kun to Watercross konkurranser i Norge, det andre i Kautokeino, så at det kommer mye folk til Snåsa også til sommer er det liten tvil om. Hele Snåsavatnet fiskefestival vokser, både med tanke på tilbud og med tanke på antall deltakende fiskere og kjørere og antall som besøker festivalen.

Under fjorårets konkurranse kom det mange dyktige kjørere fra Troms, Meråker, Steinkjer, Lierne, Mosjøen, Kautokeino og Østersund. Snåsavatnet Watercross skal også ha en lokal tilhørighet, med lokale førere, så det skal konkurreres bredt.Våre lokale helter var med i fjor: Fredrik Hjelde, Jørgen Fjerstad, Dan Roger Totland og Mattias Jåma og Jim Tomasli.  Snåsavatnet Watercross har sakte men sikkert bygd opp et renomé som en konkurranse vel vært å delta på.

Fra drøm til virkelighet

Det første året var det mest lokale kjørere og noen fra Li. Da ble det mest show- off kjøring, uten det store konkurranseelementet.  I 2013 hadde ryktet om det nye actionfylte arrangementet i tilknytning til Snåsavatnet Fiskefestival nådd utover Snåsas grenser. Da kom det deltakere både sør- og nordfra. Arrangementet ble mer konkurranse-relatert, og det ble kjørt både dragrace og ovalbane med hopp én og én. Arrangørene har nå opparbeidet seg mye erfaring og en bred kontaktflate i miljøet. Det som startet som en vag drøm, har nå vokst til å bli en anerkjent konkurranse med toppkjørere fra både Norge og Sverige.

Tellende resultater

Leder for Snåsavatnet Watercross, Terje Fjerstad, gleder seg til årets show og håper at det også i år er mange både lokale og toppkjørere som vil melde seg på konkurransen. Start for påmeldingen blir annonsert ved et senere tidspunkt.

– Det blir ingen EM- kvalifisering i år, men resultatene etter kjøringen teller til andre konkurranser, så her er det lurt å bli med. Styret er i disse dager godt i gang med planleggingen, og det jobbes med lagkonkurranse. – Hvis alt går etter planen, blir det en klasse for 2 og 2 kjørere. Dette er noe som skaper samhold og ennå større interesse for idretten, forteller Fjerstad. Fjerstad lover dessuten ennå mer kjøring på deltakerne i år. Lederen for watercrossen er i det litt hemmelighetsfulle hjørnet, og forteller at de har planer som de ikke helt vil røpe riktig enda. Men kan si at det vil bli innlemmet flere deltakere i en klasse.

Det jobbes i tillegg med rekrutteringen til idretten.

Å få til arrangement av denne typen krever en stor dugnadsinnsats fra lokalsamfunnet, men dugnadsånden på Snåsa er fortsatt i hevd. Cirka 40 frivillige må til for å få stablet Snåsavatnet Watercross 2017 på beina. Snåsa Scooterklubb er i dag med som en permanent arrangør/samarbeidsparter av Snåsavatnet Fiskefestival.

Her kan du se bildegalleri fra Snåsavatnet watercross 2016.