Nå kan du fiske ennå mer under konkurransen


FEIT FANGST: Vemund Gjertsen og resten av fiskefestivalen lover ennå mer fiske til sommeren. (FOTO: Christer Rognerud)

Snåsavatnet fiskefestival har en god dialog med sine fiskere som har ønsket ennå mer tid til å prøve å kroke største fisk og største fangst på Snåsavatnet til sommeren. Vi har tatt en prat med sjefsfisker og festivalsjef, Vemund Gjertsen.

– Fra tidligere deltakere av fiskekonkurransen har vi mottatt mange gode innspill. Folk har ønsket lengre dager på vatnet, så nå utvider vi konkurransen til å vare HELE fredag og HELE lørdag, i tidsrammen 09:00- 18:00 og 08:00- 16:00, forteller Gjertsen. – Fiskerne ønsker mer, og det er vi glade for!

Det blir fine lange dager på Snåsavatnet det, og du kan velge å være ute én eller begge dagene. Fordi er du ute etter å få tatt største fangst og/ eller største fisk, er det separat veiing av fangsten begge dagene.

Flotte premier

Det blir også i år veldig fine premier, med 50.000 kroner i gullvekta som hovedattraksjon. Det blir også en økning i premiene til største fangst og største fisk, i tillegg til mange mange flotte premier til andre, både i fiskekonkurransen og til Barnas fiskesommer. Dette skjer takket være gode sponsorer som har vært med på laget en årrekke.

I fjor var det hele 450 fiskeglade festivalere som meldte seg på konkurransen, og festivalsjefen forventer økning også i år:

– Snåsavatnet har blitt en godt kjent og respektert festival som blir bare bedre og bedre, så at det kommer ennå flere folk i år er jeg sikker på.

I fjor kom det mer folk samlet under fiskefestivalen. Ennå flere barn var å se med fiskestang i neven på brygga i Viosen under barnas fiskesommer, det var flere som overvar Snåsavatnet watercross- konkurransen og mange flere fiskere var ute etter storfangst på Snåsavatnet. Og med årets opplegg, tror vi det er mange som også i år velger å ta turen til idylliske Snåsa.

Velkommen til årets fiskefestival!

Det foreløpige programmet for Snåsavatnet fiskefestival finner du her.

Her finner du konkurransereglene.

Her kan du lese en rapport fra festivalen i 2016.