– Det blir fest, dans- og samstemte trøndere!


 

Til sommeren, nærmere bestemt lørdag 1.juli, er det ingen ringere enn  Norges ukronede dansebanddronning, Anne Nørdsti, som står på scenen ved Snåsa hotell. Fiskefestivalerne kan forvente seg en artist som byr på seg selv, og som elsker å stå på scenen. Vi har fått et intervju med energibunten.

Anne Nørdsti fra Alvdal har holdt sitt publikum i feststemning i en årrekke, og slo gjennom med plata Bygdeliv i 2004. Siden da har hun turnert land og strand med sin svært dansbare countrypregede musikk. Hun har hittil gitt ut åtte plater, og i 2007 vant hun Spellemannprisen i klassen danseorkester for albumet Livli’ på låven. I tillegg har hun blitt nominert til Spellemannprisen for ytterligere fire album.

Sunget siden hun var fire

Nørdsti oppdaget svært tidlig at stemmen hennes var et instrument, men at hun en dag skulle leve av musikken, var for henne fjernt den gangen:

– Jeg har vel alltid sunget og vært glad i sang. Stod ofte med stearinlys i hånda og sang for besøkende, fra 4 års alderen. Men, har nok aldri trodd, eller ment at musikken skulle være mitt levebrød. Nå har jeg levd av musikken i 13 år!, forteller Nørdsti forundret.

Man får til det meste, om man vil!

Selv om Nørdsti lever og ånder for musikk, er det familien som betyr aller mest for henne, og sier at barna er det mest dyrebare hun har.

– Det er musikken som er mitt kunstuttrykk. Jeg har andre hobbyer, men akkurat nå tar familien, huset, og alt rundt musikken all min tid.

Jeg ser at du har ganske tett konsertprogram fra og med mai. Hvordan klarer du å kombinere musikerlivet med å være mor og familiemenneske?

– Man får til det meste, om man vil! Det handler om planlegging, prioriteringer og logistikk. Vi er så heldige å ha god hjelp både på turnè og hjemme. Barna er ofte med, særlig den minste, da jeg ammer. Besteforeldrene bor like i nærheten, og på tur, når vi står på scenen, stiller crewet opp. Dette fungerer veldig fint, så får vi tåle litt lite søvn i perioder, forteller en energisk Nørdsti. I tillegg jobbes det for tiden med ny plate som kommer ut til sommeren/ høsten.

Stolt over egen sjanger

Hvorfor det ble dansbar countrypreget musikk som ble musikerens bane, er fordi hun synes det er en ærlig sjanger med folkelige, aktuelle tekster, samt mange fine melodier. Vi lurer på om hun har snust på andre sjangere:

– Jeg jobber med forskjellige sjangre innenfor musikk. Foruten om å reise rundt med bandet, synger jeg en del i begravelser, besøker eldrehjem osv. Her er jo materialet ulikt, og det er veldig lærerikt, gøy og sunt for eget vedkommende. Men jeg er stolt over den sjangeren jeg representerer, og trives veldig godt!

Dette blir moro!

Hva er det som inspirerer deg til å skrive tekstene dine? 

– Det kan være veldig forskjellige ting som påvirker temaet i tekstene. Noe av det du sanser og erfarer blir ofte notert, og kan ende opp som en låt. I den senere tid, har jeg laget flere melodier til allerede eksisterende tekster. Jeg trodde det å bli mamma skulle øke skrivekapasiteten, men det er nok tidsklemma og ammetåka som bremser kreativiteten.

Hva er det viktigste budskapet for deg som musiker?

– Musiker eller ei: Har du en drøm – gjør det!

Hva kan publikum forvente seg med Anne Nørdsti på scenen på Snåsa?

– De kan forvente seg en artist som byr på seg selv, og som elsker å stå på scena! Her blir det fest, dans- og sangstemte trøndere. Dette blir moro!

Og det kan vi nesten ikke gjøre annet enn å tro henne på.

 

Biletter: https://kultar.no/referanser/snasa-fiskefestival-2017/