Vil ha flere unge kjørere


SNÅSAVATNET WATERCROSS 2016. (FOTO: Hallvard U. Smestad)

 

Under 2017- utgaven av fiskefestivalen, blir det som vanlig råtøft watercross- show på Seemsøra. Planene for årets opplegg er i gang, og vi har slått av en prat med Terje Fjerstad som er leder i Snåsavatnet Watercross.

Opplegget rundt Snåsavatnet watercross 2017 blir mye det samme som i fjor. Det blir også i år EM- kvalifisering som tiltrekker seg profesjonelle kjørere fra Finmark og Sverige, der sporten er stor. Men nytt av i år er at det skal satses mer på amatører og nybegynnere.

– Vi har dårlig med rekruttering til watercrossen, så i år har vi som mål å arrangere konkurranser utenom EM- kvalikken for nye kjørere. Det er viktig å få nye kjørere inn i sporten, så vi vil satse på at unge utøvere skal få prøve seg. Aldersgrensen for å være med er 16 år, og vi oppfordrer lokale scooterinteressert ungdom til å ta kontakt hvis dette høres interessant ut, forteller Fjerstad.

Vil få god støtte

Til EM- kvalifiseringen er det et tak på 40 deltakere, men arrangørene håper å få med flere til de andre konkurransene.

– De som vil lære å kjøre scooter på vatnet, vil få god støtte i det store apparatet blant lokale kjørere. 

Siden oppstarten av watercross i 2012 har arrangementet vokst jevn og trutt. Det første året var det mest lokale deltakere samt noen libygg, og det ble mest showkjøring med noen innlagte konkurranser. I 2013 hadde ryktet om det nye actionfylte arrangementet nådd utover Snåsas grenser, da det kom deltakere både sør- og nordfra. Da ble også arrangementet mer konkurranse-relatert enn året før, og det ble kjørt både dragrace og ovalbane med hopp én og én.

I dag har Snåsavatnet watercross blitt godt kjent blant profesjonelle kjørere rundt omkring, og i fjor ble altså EM- kvalifiseringen arrangert for første gang. I august er det EM- finale i Sverige, noe som blir noe å strekke seg etter..

Det er også andre spennende ting på gang rundt arrangementet som vil bli annonsert ved et senere tidspunkt, så følge med!

HER KAN DU SE ET BILLEDGALLERI PÅ SNÅSANYTT FRA EM- KVALIFISERINGEN I 2016.

 

Watercross- sjefen, Terje Fjerstad, har forventninger til årets show.