Dansebanddronninga klar for Snåsafest


PÅ BØGDA: Pressebildet fra Anne Nørdsti levner ingen tvil om hva musikken hennes preges av- Dansbar, jordnær country.

 

Det hersker ingen tvil om at Anne Nørdsti er helt i toppen av norsk dansebandelite! Denne jordnære og naturlige solstråla har en unik evne til å by på seg selv og å oppnå intim kontakt med publikum. Når denne dama skrur på sjarmen, blir ingen uberørt. Og tenk det, 1.Juli er hun headliner på festen under Snåsavatnet Fiskefestival!

40 år gamle Nørdsti fra Alvdal har holdt sitt publikum i feststemning i en årrekke, og slo gjennom med plata Bygdeliv i 2004. Siden da har hun turnert land og strand med sin svært dansbare countrypregede musikk. Hun er også populær i Sverige. Hun er elsket av folket, med en tilhengerskare som strekker seg fra barnehagebarn- til danseglade på eldresenteret.

Hun har hittil gitt ut åtte plater, og i 2007 vant hun Spellemannprisen i klassen danseorkester for albumet Livli’ på låven. I tillegg har hun blitt nominert til Spellemannprisen for ytterligere fire album. Nørdsti er sin egen sjef, og står selv for avtaler med konsertarrangører.

Med sitt samstemte orkester fremfører hun egenproduserte slagere på rekke og rad. Hennes tekster er svært kreative og mye av det hun skriver om er gjenkjennelig i et bygdesamfunn: A bessmor kvisker meg noe i øre, hu har hørt’n Kåre er helt på kjøret, nabo’n trur han er raka fant, må tro om det er sant, Kåre har det bra, en ør på kaffen vil han gjerne ta, det æ’kke mere som skal til, så løper ryktet som en nytent ild, er et eksempel på skrivekunst i låta «Bygdeliv».

Fornøyd med årets artist

Jørn Ove Heggland i arrangementskomiteen er svært fornøyd med valget:

– Vi forsøker å variere programmet fra å til år. Hellbilllies i fjor var bra, men de er mer et konsertband, og vi så at folk var ivrige med svingfoten. Derfor er vi kjempefornøyd med årets artist som virkelig får folk ut på dansegulvet. Vi vet også at Nørdsti pleier å spille MYE, så Dette kommer til å bli veldig bra! 

Festen arrangeres som vanlig i området ved hotellet. I tillegg blir også dørene til hotellet åpnet, så festen blir enda litt større i 2017. Cirka 2.500 billetter vil bli lagt ut for salg i tidlig i februar. (Blir annonsert.)

– Festen under Snåsavatnet Fiskefestival er arrangørenes, deltakernes og besøkendes fest. Alle skal ha et forhold til årets høydepunkt på Snåsa. Vi regner med masse folk!, avslutter Heggland.

Snåsavatnet fiskefestival ble i fjor en stor høydare, både med tanke på antall deltakere under fiskekonkurransen, antall publikummere under watercrossen og ved festen med Hellbillies. Når selveste dansebanddronning kommer til Snåsa for å spille under lørdagens arrangement, er det mye som tyder på at årets arrangement blir minst like bra i år.

Det jobbes også med en oppvarmer for Nørdsti og mye annet som vil skje under festivalen. For å få vite mer om dette, er det bare å følge med..

 

Her kan du se og høre Nørdsti i aksjon med låta, «Dele natta med deg»: