Hjelde sponser litt ekstra i år


FOTO: Hallvard U. Smestad

FOTO: Hallvard U. Smestad

Hjelde maskinservice AS har gjort det umulige mulig. Firmaet som ble startet i trange lokaler i Snåsa sentrum i 1966 av Per Gunnar Hjelde, har i dag befestet seg som den største i midt- Norge inne salg av snøscootere og ATV`er. Siden Snåsavatnet Fiskefestivals spede begynnelse, har de vært en viktig sponsor for festivalen. I år sponer de i tillegg en flott BK- henger som blir trekt blant deltakerne av årets watercross. 

I starten var det entreprenørvirksomheten og salg av motorsager, kjedeolje og verneutstyr for skogsdrift som utgjorde hoveddelen av omsetningen hos Hjelde i mange år. I de utslitte lokalene der kaféen «På Hjørnet» nå holder til, var det mange i regionen som var innom fra nabobygdene for å kjøpe ny motorsag eller olje. Gjennom mange år med møysommelig utvikling, befestet Hjelde seg som en storleverandør av Lynx og Ski- Doo scootere. Så begynte de også salg av ATV`er.

De trange lokalene hadde gjennom mange år vært for små for Hjelde, så i 2012 sto det ferdig en flunkende ny butikk og verksted på andre siden av veien. I dag tilbyr bedriften det meste innen snøscooter, ATV, vannscooter, skog- og hageprodukter, bil, båt og ATV- hengere, bildekk og en rekke artikler innen fritid. I dag teller bedriften 10 ansatte fordelt på butikk, verksted og på entreprenørvirksomhet.

Mot nytt rekordår 

De sist årene har snøscooter og ATV- salget tatt helt av, og i fjor leverte de nært 130 nye snøscootere og like mange ATV`er. Så langt i år har det vært en god vår- og sommersesong, og daglig leder, Jo Ståle Hjelde, har tro på ny rekord:

– Det ser ut til at salget av ATV blir ennå bedre i år. Vi har så langt solgt 75 i år, sammenlignet med samme tid i fjor da vi solgte 30. 

I fjor mottok de en pris for storsalget fra BRP , som er det kanadiske selskapet som står bak merker som Ski-doo, Sea-doo, Can-am og Lynx.

Sponsor siden oppstarten 

I tillegg til å være storleverandør av kjøretøy, har Hjelde Maskinservice AS  siden oppstarten av festivalen vært en viktig sponsor, noe de anser som et viktig bidrag:

– Vi støtter festivalen fordi det er positivt for hele bygda og setter Snåsa på kartet. Vi er særdeles imponert over watercrossen som har blitt et seriøst opplegg som bare vokser og vokser, forteller Jo Ståle.

Hjelde leverer også BK- hengere, og under årets Snåsavatnet Fiskefestival blir det trekning av en flott BK PL720 til en verdi av 10. 000 kroner. Denne trekkes lørdag på premieutdelingen blant alle deltakere som har vært med på Snåsavatnet Watercross.