Selvskrevne sponsorer for festivalen


Gøran Lunde og Ole Morten Bergsmo. FOTO: Hallvard U. Smestad

Gøran Lunde og Ole Morten Bergsmo. FOTO: Hallvard U. Smestad

 

Bergsmo & Lunde har fullt opp med snekkeroppdrag utover hele sommeren, men det hindrer ikke gutta i å bidra både med dugnadsinnsats, deltakelse og sponsormidler for årets store happening på Snåsa. 

– Ja, det stemmer, på privaten er vi begge en del av arrangementet. Vi synes arrangementet er flott, både fiskekonkurransen, festen og vannshowet. Gøran Lunde stiller med scooter på vannshowet og jeg er leder i snøskuterterklubben, så det skulle bare mangle at ikke vi også er med på sponsorsiden, forteller en glødende engasjert Ole Morten Bergsmo. – I tillegg er det en stor mengde dugnadsånd som legges ned av mange personer under arrangementet. 50-60 medlemmer fra Snåsa snøskuterklubb er med og bidrar fra torsdag til og med lørdag. Vi er også med på oppryddinga søndag.

Dyktige snekkere

Bergsmo & Lunde er et firma med svært godt rykte på Snåsa. Tilbakemeldingene som kommer er at snekkerne gjør en ordentlig og effektiv jobb. Dette er nok noe av grunnen til at de er svært etterspurt. I desember ble firmaet kåret til Gasellebedrift av Dagens Næringsliv, som den eneste med utmerkelsen, og den ene blant 14 bedrifter innenfor bygg- og anleggsvirksomhet i Nord- Trøndelag. Rundt 5 prosent av landets bedrifter med en omsetning over 1 million kroner får denne utmerkelsen hvert år, så det sier sitt. Det kan du lese mer om her. 

Men de hardarbeidende snekkerne er lite opptatte av heder og ære. Da Snåsanytt konfronterte dem etter at den gjeve tittelen ble kjent, var responsen: – Jeg visste ikke hva en Gasellebedrift var, så jeg måtte inn på nett og sjekke.

Bergsmo & Lunde ble etablert i 2011, og hadde da en omsetning på 2,9 millioner kroner etter det første året. For 2014, viser omsetningen 6,2 millioner, altså mer enn en dobling på tre år, en vekst på hele 117%.

Stor innsats for festivalen

Snåsa snøskuterklubb teller i dag 100 medlemmer, og klubben gjør en formidabel innsats under fiskefestivalen. I 2012 ble Snåsavatnet Watercross en del av fiskefestivalen. Snøscooterkjøring på Snåsavatnet skulle raskt vise seg å bli en actionfylt og populært tilskudd til fiskefestivalen. Snåsa Snøskuterklubb legger ned en betydelig innsats for å legge forholdene til rette for både utøvere og publikum.