Klart for EM- kvalifisering under watercross!


Mye adrenalin, stor fart og mye moro! (FOTO: Snåsavatnet Watercross 2015 Hallvard U. Smestad

Mye adrenalin, stor fart og mye moro! (FOTO: Snåsavatnet Watercross 2015 Hallvard U. Smestad

 

Siden Snåsavatnet Watercross første gang ble arrangert som en del av Snåsavatnet Fiskefestival i 2012 , har arrangørene opparbeidet seg mye erfaring og en bred kontaktflate i miljøet. Det som startet som en vag drøm, har nå vokst til å bli en anerkjent konkurranse med toppkjørere fra både Norge og Sverige. Under det kommende 15. års jubileet for festivalen, er det klart for EM- kvalifisering på Snåsavatnet!

Terje Fjerstad i Snåsavatnet Watercross forteller at konkurranse som følge av dette nå vil bli vesentlig større sammenlignet med tidligere år, og det forventes både flere publikummere og flere kjørere:

– Jeg tror EM- kvalifiseringen vil føre til at interessen vil øke mye. Arrangementet vil bli enda mer spektakulært fordi man nå får se hvordan EM`s beste førere kjører på vatnet. Vi har MYE å glede oss til! Vi vil også kunne høste erfaringer fra disse førerne. Man får virkelig sett hvordan de gjør ting, sier han begeistret.

Det forventes at det kommer mange toppførere under årets watercross. Mange av disse kjører SM i Storuman i Sverige, for så å kjøre 40 mil rett til Snåsavatnet Watercross for å delta her på lørdag.

– Vi antar det kommer en større delegasjon svensker som ønsker og få «trent» mot de norske toppførerne, forteller Fjerstad. Påmeldingen til konkurransen starter ved en senere anledning og vil bli annonsert.

Blir mye kjøring på alle deltakerne

I tillegg til EM- Kvalifisering i Oval open, vil det fremdels bli kjørt de normale konkurransene : Oval 700/Ovel Open Drag 700/ Drag Open og Speedrun. EM- kvalifiseringen vil ikke gå på bekostning av det normale arrangementet. Den er en ekstra konkurranse som blir en ekstra happening til resten av konkurransen denne helgen.

Snåsavatnet Watercross skal ha en lokal tilhørighet, med lokale førere, så det skal konkurreres bredt. Deltakerne skal få kjøre mye disse dagene, selv om man ikke ønsker å kjøre EM-  kvallik.

– Det begynner med innledene heat. Da vil det trolig bli benyttet et poengsystem i alle konkuranser. Dette sikrer at førerne får kjøre mest mulig denne helgen. Selv om man kjører dårlig i noen heat, med uflaks eller havari, er det mulig å kvalifisere seg til en eventuell finale til slutt allikevel, forteller Fjerstad.

Snåsavatnet Watercross lagt merk til i miljøet

Hvordan har dere klart å få til EM- kvalifiseringen til lille Snåsa?!

– Gjennom disse årene som vi har holdt på med dette, har jeg knyttet til meg et nettverk av kontaktpersoner rundt omkring. Gjennom disse kontaktene ble det besluttet at vi skulle få EM kvalifisering. Vi har tydeligvis arrangert så bra de forrige årene, at vi hadde blitt lagt merke til i miljøet. Vi er stolte av å få denne bekreftelsen på at vi har gjort ting riktige, og har bygd oss opp et godt rykte innenfor denne sporten. Samtidig er vi de eneste som arrangerer noe slikt sør i landet.

Vil få oppleve STORE maskiner

Det jobbes i tillegg med å tilrettelegge konkurransen for å få hit toppførere med Turbomaskiner som kan kjøre et normalt drag fra A til B. Da med muligheter for flere startende. Det er etablert kontakt med førere av Turbo- maskiner som er interessert i å komme på besøk.

– Vi håper dette fører til at vi får noen VELDIG STORE maskiner å se på i år!, sier en begeistret Fjerstad avslutningsvis.

Watercross- sjefen, Terje Fjerstad, har forventninger til årets show.

Watercross- sjefen, Terje Fjerstad, har forventninger til årets show.

 

Her kan du se et forrykende billedgalleri fra watercross 2015 i Snåsanytt.