– Fiskefestivalen setter Snåsa på kartet


SPONSER: Øverbygg Norge AS på Snåsa har gjennom en årrekke levert over 1000 hytter til fornøyde kunder. Bedriften er i tillegg opptatt av positiv utvikling i lokalsamfunnet, og er sponsor for Snåsavatnet Fiskefestival. (FOTO: Øverbygg Norge AS)

SPONSER: Øverbygg Norge AS på Snåsa har gjennom en årrekke levert over 1000 hytter til fornøyde kunder. Bedriften er i tillegg opptatt av positiv utvikling i lokalsamfunnet, og er sponsor for Snåsavatnet Fiskefestival. (FOTO: Øverbygg Norge AS)

I 25 år har laftebedriften Øverbygg på Snåsa produsert og levert over 1000 hytter til fornøyde kunder i både  Norge og Sverige. Bedriften har landets mest moderne lafteanlegg, noe som sikrer et produkt av høy kvalitet. Bedriften er også opptatt av å vise fram Snåsa på en positiv måte. Derfor har de i en årrekke sponset Snåsavatnet Fiskefestival.

Laftebedriften ble i sin tid reist fordi det var  ildsjeler på Snåsa ønsket å gjøre noe for å skape arbeidsplasser til ungdommene i bygda. Arbeidsplasser ble det mange av, og bedriften opplevde en eventyrlig suksess i årene som fulgte. I 2004 ble det etablert en egen avdeling i Åre- Överbygg Sverige AB, med én av grunnleggerne av Øverbygg som daglig leder, Bjørn Aunsmo.

I 2008 ble bedriften begjært konkurs som følge av svikt i markedet på grunn av finanskrisen. Men allerede året etter var de i gang igjen med nye eiere og med full produksjon i Øverbygg laft AS på Snåsa.

I 2014 ble det etablert et holdingselskap med tre datterselskaper: Øverbygg Norge AS, Överbygg Svergie AB og Överbygg Invest AB som driver tomteutvikling i Sverige og Norge.

Øverbygg er opptatt av å vise fram Snåsa som bygd på en positiv måte, og har sponset Snåsavatnet Fiskefestival en rekke år. I tillegg har bedriften flere ansatte som på frivillig basis bidrar som vakter under festen og er med på å arrangere fiskekonkurransen.

Bedre og større år for år

– Vi ønsker å bidra lokalt der vi ser det gjøres en positiv innsats for bygda. Særlig der vi ser det gjøres en stor egeninnsats i lag og organisasjoner.  Fiskefestivalen har jo de siste årene blitt bare større og  bedre år for år ved å sette Snåsa på kartet i et stort geografisk område, både med fiskekonkurranse, scootercross på Snåsavatnet og et stort festarrangement til slutt, forteller en imponert Bjørn Nyborg i Øverbygg.

Er fiskefestivalen et bra konsept, synes du?

– Det er et meget bra konsept som viser Snåsa frem på et bra vis både med noe av det vi har som ressurser, og med attraktive aktiviteter, som trekker både aktører og tilskuere fra hele landet. 

Ikke forandre på det som funker

Ser dere noe potensiale for utvikling av festivalen? 

– Det finnes sikkert potensiale for utvikling, men vi vet jo også at hele arrangementet bygges jo ut fra et STORT antall dugnadstimer. Med å gjøre arrangementet større kan det kanskje bli utfordring etter hvert å få nok frivillige til å stille. En skal heller ikke gjøre for mye forandringer på noe som allerede er en stor suksess, slår Nyborg fast.

Hva med fisking i Øverbygg, blir det noe mye av det?

– Øverbygg har mange ihuga fiskere. Så vi blir å finne i minst 4-5 båter, Avslutter Nyborg.

 

Bjørn Nyborg

VIKTIG Å SPONSE FISKEFESTIVALEN: Bjørn Nyborg i Øverbygg er selv en ivrig fisker. Her har han hanka ei storrøye i Snåsafjella. Han forteller at Øverbygg mener at det er viktig å sponse fiskefestivalen.