– Sommerens lille eventyr å spille på fiskefestivalen


brd-ole-thorsen

(FOTO:Jan Aage Hals/ Skrythals)

 

Det er alltid mye fokus på «headlinere» ved festivaler, men det er også viktig å ikke glemme supporterne og deres bidrag for å sette standarden for den rette feststemningen. Oppvarmer for Hellbillies under Snåsavatnet fiskefestival er en rutinert musiker som gleder seg til å spille på «hjemmebane». Hils på den utflytta Snåsningen, Bård Ole Thorsen.

Det er på Snåsa han er født og oppvokst. Sammen med banksjef- pappa Gunnar Thorsen og resten av familien flyttet han fra Snåsa i 1996. Men han har fremdeles kontakt med barndomsvenner. Så snart anledningen byr seg, tar han turen fra Namsos for å besøke gamle venner på Snåsa.

Å komme for å spille support for Hellbillies blir stort for Snåsningen:

–  Jeg gleder meg masse til å komme for å spille på fiskefestivalen! For min del blir det vel sommerens lille eventyr. Det er noe ekstra spesielt å spille på det jeg anser som min hjemplass og på selve Fiskefestivalen som jeg har opplevd fra den spede begynnelse. Jeg skal bidra til en flott avslutning på årets festival med heidundrende country- musikk,  forteller Bård.

Lærer og musiker

Hverdagen hans består av mye musikk. I de siste årene har han hatt rundt 70 spilleoppdrag hvert år, noe som vitner om at folk setter pris på musikken hans. Videre jobber han som musikklærer på Sørenget Oppvekstsenter. Det å jobbe på dagtid som lærer passer veldig godt med at han er mye ute og spiller.

– Jeg har prøvd å spille ca én gang i året på Snåsa, men dette blir første gang med dette bandet. Jeg krysser fingrene for at snåsningene og andre tilreisende kjenner sin besøkelsestid, i tillegg til sola! 

Thorsen forteller at han synes det er artig å følge med på utviklingen av festivalen, fra han var barn og vokste opp i Viosen med den årlige fiskekonkurransen i Snåsavatnet- til det festivalen har vokst til å bli i dag.

Rutinerte musikere

Bandet han han tar med seg til årest fiskefestival er alle rutinerte og gode musikere fra Namsos. De er hyppig brukt i forskjellige sammenhenger, og de har spilt sammen med andre kjente artister, som for eksempel Terje Tysland, Thomas Brøndbo og Kent Aune. I tillegg er alle instrumentallærere på sitt instrument på musikklinja og kulturskolen i Namsos.

– Gitaristen, Stig Hollup, er en trollmann på gitar og jeg mener han holder nasjonal klasse på det han gjør. Lars Øivind Melan på bass og Håvard Sollum på trommer utgjør et stødig og samspilt komp. Jeg kan derfor love et lekent band og en snåsning i spissen med egen musikk.

Snåsningene får høre ny musikk

Uttrykksmessig har Thorsen de senere årene beveget seg til honky tonk, hillbilly og country sjangeren, og da spesielt til musikken som hadde sitt utspring fra Bakersfield på 60 – og frem til 90 tallet.

– Når det gjelder musikkinspirasjon er det nok ikke en tilfeldighet at jeg opptrer samme kveld som Hellbillies. Både svingfoten, sangstemmen og smilebåndet skal få trimmet seg godt før siste konsert, forteller Thorsen med et smil.

I disse dager er han i studio for å spiller inn ny musikk:

– Tidspunktet for Fiskefestivalen fører til at snåsningene og andre tilreisende blir noen av de første som får høre musikken fra den kommende plata, forteller han hemmelighetsfullt.

Dette blir spennende, og som Thorsen sier det selv- Her bør de fleste som er glad i musikk kjenne sin besøkelsestid!