En solid sponsor for fiskefestivalen


PARADIS: Rundt holmer og i bukter i Snåsavatnet lurer storørreten- et paradis for fiskeentusiasten! Her på tur med "Lille- Rosinn", "Øyhopping på Snåsavatnet" under friluftslivets år 2015. (FOTO: Hallvard U. Smestad)

PARADIS: Rundt holmer og i bukter i Snåsavatnet lurer storørreten- et paradis for fiskeentusiasten! Her på tur med «Lille- Rosinn», «Øyhopping på Snåsavatnet» under friluftslivets år 2015. (FOTO: Hallvard U. Smestad)

 

I år arrangeres Snåsvatnet Fiskefestival for 15. gang. Dermed er det duket for et jubileum det vil lukte krutt av, med Hellbillies som det store trekkplasteret og med 75.000 kroner i gullvekta. Helt siden oppstarten for 15 år siden, har Snåsavatnet grunneierlag vært én av de trofaste sponsorene som gjør festivalen mulig.

I femten år har grunneierlaget sponset festivalen med betydelige beløp, noe de mener er viktig:

– Vi er med som «passiv» støtte til festivalen. I vår formålsparagraf står det at vi skal jobbe for økt aktivitet på Snåsavatnet, derfor er det viktig for oss å støtte festivalen, forteller Ola Brede som sitter i styret for Snåsavatnet grunneierlag.

Selger fiskekort på Inatur

I fjor fikk grunneierlaget en ordning med salg av fiskekort på Snåsavatnet via Inatur. For et dagskort koster det bare 100 kroner for å fiske i Norges 6. største innsjø. Snåsavatnet blir regnet for å være et svært bra fiskevann, kanskje et av de beste i landet. Rundt holmer og nes lurer storfisken.

Kommer fra hele landet og Sverige

Til festivalen kommer det fiskeentusiaster fra Østlandet, Nord-Norge og andre steder. Også søta bror sender sine representanter over for å hanke inn storørreten. Og besøkende kommer igjen år etter år. Grunnen til det er at de forteller om gode opplevelser på Snåsa – både med fiske på et fantastisk fiskevann, samt den gode stemningen de opplever i bygda.

Storfisk!

Det er ikke småtteri du kan få på kroken i Snåsavatnet. Som et eksempel, ble det i 2013 tatt en sværing på 4,5 kilo under festivalen, og man hører stadig om folk som er utpå og har fått bra fangst.