15 år med fiskefestival!


 

I sommer arrangeres den 15. utgaven av Snåsavatnet Fiskefestival. Fiskekonkurransen under festivalen er «kjærnen» i fiskefestivalen, og fiskekonkurransen går over to dager-  fredag 1. juli og lørdag 2. juli. Vi tror årets festival blir tidenes beste!

Snåsavatnet er en fantastisk innsjø for fiske. Ørretbestanden i vannet er svært god. Det er mye fisk, fisken er storvokst og kvaliteten på fisken er gjennomgående svært, svært god! Fisket under konkurransen forgår stort sett fra båt. Snåsavatnet er et stort vann, og du når de besteplassene fra båt. Rundt øyer, utenfor tanger og ved utløpet av elvene som renner inn i vatnet finner du de beste fiskeplassene.

– Fiskekonkurransen er todelt, ved at det er mulig å fiske både fredag(17.00 – 21.00) og på lørdag(08.00 – 16.00). Du kan melde deg på konkurransen på 7 ulike plasser rundt vannet, og på flere av disse plassene er det mulig å sette ut båter for tilreisende fiskere, forteller Vemund Gjertsen, leder for Snåsavatnet Fiskefestival.

Konkurreres i mange kategorier 

Fiskekonkurransen er lagt opp slik at det både fredag og lørdag konkurreres om de samme premiene, men fangstene hver dag legges ikke sammen. Det vil si at du som fisker har mulighet til å ha 2 «lodd» for de samme premiene. Fikk du altså ikke storfisken fredag, starter alle med nye muligheter lørdag morgen.

Under fiskekonkurransen konkurreres det i mange kategorier. Største fiske, største fangst, største røye og minste fisk premieres. Det er egne junior – kategorier og i tillegg trekkes det ut flere deltakerpremier blant de som deltar.

Tidenes feteste gullvekt 

Hvordan blir premiene i år?

– I tillegg til de vanlige premieringene startet vi i 2012 med en idealvekt – konkurranse – Gullvekta. Gullvekta er en vekt som blir satt tilfeldig, som du kun vinner om du kun er +/- 10 gram fra den fastsatte vekta i totalfangst 1 av dagene under fiskekonkurransen. Her har altså alle like stor mulighet til å stikke av med storpremien – vekta kan like godt være en liten ørret på 250 gram som storørreten på 5 kilo. Hvert år legger vi til 25 000 kr til Gullvekta – og vi har nå kommet opp i 75 000 kr! Husk at du også her har 2 lodd til å vinne Gullvekta hvis du deltar både fredag og lørdag, forteller Gjertsen.

Etter at du er ferdig med fisket, må du huske å være tilbake til en av startplassene innen konkurransen avsluttes.

Familiekonsert 

Lørdag ettermiddag vil det bli gratis familiekonsert og premieutdeling ved Snåsa Hotell. Her blir vinnerne premiert, og det trekkes ut deltagerpremier blant de som møter opp på premieutdelingen, og arrangørene håper å få delt ut hele 75 000 kr til vinneren av Gullvekta.

Tror du at dette blir den beste fiskefestivalen noensinne?

– Snåsavatnet Fiskefestival bare vokser og vokser, og med en gullvekt som nå har vokst til 75.000 kroner, er jeg sikker på at dette blir en kjempefin konkurranse for hele familien! Vi ønsker alle hjertelig velkommen!

– Trenger du båt under fiskefestivalen kan vi sette deg i kontakt med tilbydere av båtutleie, avslutter Gjertsen.

Her kan du melde deg på fiskekonkurransen under Snåsavatnet Fiskefestival 2016

 

VELKOMMEN TIL TIDENES FISKEFESTIVAL: Fiskegale Vemund Gjertsen, leder for Snåsavatnet Fiskefestival, har store forventninger til årets happening.

VELKOMMEN TIL TIDENES FISKEFESTIVAL: Fiskegale Vemund Gjertsen, leder for Snåsavatnet Fiskefestival, har store forventninger til årets happening.