Gleder seg til å spille på Snåsa


Hellbillies januar 2014. FOTO: TRYGVE INDRELID

Hellbillies januar 2014. FOTO: TRYGVE INDRELID

Hellbillies fra Hallingdal er hovedattraksjon når jubileumsutgaven av Snåsavatnet Fiskefestival avsluttes med fest/Konsert fra utescenen ved Snåsa Hotell lørdag 2 juli. Og bandet gleder seg vilt til å spille på Snåsa!

Siden 1990 har Hellbillies underholdt publikum i hver lille krok i Norge. De har gjennomført over 1600 konserter og høster fortsatt fantastiske tilbakemeldinger både fra kritikere og publikum. Nå har bandet solgt rett i underkant av én million album og får stadig større fanskare. Anført av brødrene Aslag og Lars Håvard Haugen er Hellbillies kanskje Norges beste live-band, med en energi og rutine få forunt. Og nå er det ikke lenge til de spiller på Snåsavatnet Fiskefestival.

Tror det blir knall

Hellbillies er for tiden inne i en hektisk periode med ny plateinnspilling, men tok seg allikevel tid til et ytterst kort intervju. Snåsavatnet Fiskefestival kan forvente seg et høyst oppegående band, klar for å spille fletta av Snåsningene:

– Snåsavatnet Fiskefestival virker som en veldig fin festival, vi gleder oss veldig til å spille der!

Uviss skjebne

Sommeren 2009 ble Aslag alvorlig skadet i en sceneulykke, brakk begge armene og fikk en alvorlig nakkeskade. Hellbillies måtte avbryte sommerturneen og det var lenge uvisst hvordan framtia til bandet ville bli. Vinteren 2010 var Haugen imidlertid tilbake, og bandet gikk på nytt i studio. Albumet «Leite etter Lykka» ble gitt ut juni samme år.

Priser i bøtter og spann

Bandet har gitt ut 10 studioalbum og fire konsert- og ett samlealbum, og de fleste har solgt til gull eller platina. De har vunnet tre Spellemannpriser og ble blant annet kåret til Årets spellemann under Spellemannprisen 2007.

Hellbillies er aktuell med boken ”Hellbillies 25”. Nylig solgte de ut det som var å oppdrive av billetter i operaen. 12. mars 2016 inntok bandet Sentrum Scene i Oslo som en del av Rockefellers 30-årsjubileum.

Hellbillies er:

Aslag Haugen – vokalist, gitarist
Lars Håvard Haugen – lead-gitarist, vokalist
Arne Moslåtten – trekkspill, fløyte, perkusjon (Sluttet med turnering i desember 2013, men skal fortsette med låtskriving)
Bjørn Gunnar Sando – trommer

(Arne Sandum spilte denne måneden sin siste konsert med bandet, og en epoke er over.)

Support for Hellbillies blir TOB m/band, med den utflytta Snåsningen Bård Ole Thorsen.

Say no more! Blir dette kongebra eller?!

Her kan du forhåndsbestille billetter til showet.