Snåsavatnet Watercross vokser


Terje Fjerstad og resten av arrangørene jobber nå opp mot en spennende Watercross også i år. (ARKIVFOTO: Tore Viem)

Terje Fjerstad og resten av arrangørene jobber nå opp mot en spennende Watercross også i år. (ARKIVFOTO: Tore Viem)

Siden 2012 har Watercross under Snåsavatnet Fiskefestival vært et fast arrangement som bare har vokst i anerkjennelse og antall deltakere. Til sommeren braker det løs igjen med det fuktige scootershowet med både lokale deltakere, nordlendinger og svensker. 

Det første året var det mest lokale kjørere og noen fra Li. Da ble det mest show- off kjøring, uten det store konkurranseelementet.  I 2013 hadde ryktet om det nye actionfylte arrangementet i tilknytning til Snåsavatnet Fiskefestival nådd utover Snåsas grenser. Da kom det deltakere både sør- og nordfra. Arrangementet ble mer konkurranse-relatert, og det ble kjørt både dragrace og ovalbane med hopp én og én. I 2014 ble det satt publikumsrekord med hele 700 tilskuere.

Gode rutiner

Leder for Snåsavatnet Watercross, Terje Fjerstad, har siden oppstarten opparbeidet mye erfaring sammen med resten av teamet:

– Vi har innarbeidet oss gode rutiner og vet hvordan vi får gjennomført konkurranse med minst mulig venting blant førere og publikum. Utfordringene er og lage noe «nytt» hvert år som fører til enda mer interesse. Det er viktig å ha elementer som er spennende og action fylt.

Samtidig er det vanskelig å gjennomføre ett slikt arrangement innenfor en bestemt tid, dette gjør det utfordrende hos arrangør. Tidene må overholdes, forteller Fjerstad, som gleder seg til årets vannsprutshow.

Dyktige og lokale helter

Under årets konkurranse kommer det mange dyktige kjørere fra Troms, Meråker, Steinkjer, Lierne, Mosjøen, Kautokeino og Østersund. I tillegg til våre lokale helter: Fredrik Hjelde, Jørgen Fjerstad, Dan Roger Totland og Mattias Jåma. Antall deltakere i år blir cirka 35. Snåsavatnet Watercross har sakte men sikkert bygd opp et renomé som en konkurranse vel vært å delta på.

Noen av våre helter fra Snåsa fikk i fjor fine plasseringer i konkurransen, med 2. plass til Mattias Jåma i Oval 700 bane, Jørgen Fjerstad i  Speedrun 700 med 97 km/ t. Både Juryprisen og årets nykommerpris gikk til Jim Tomasli fra Æggel.

Premiene vil bli på samme nivå i år som ifjor, ca 24.000, likt fordelt mellom 4 klasser. Det kan også bli muligheter for premier i en samlet klasse.

Mange hjelper til

Å få til arrangement av denne typen krever en stor dugnadsinnsats fra lokalsamfunnet, men dugnadsånden på Snåsa er fortsatt i hevd. I år bidrar cirka 40 frivillige for å få årets Snåsavatnet Watercross på beina. Snåsa Scooterklubb er i dag med som en permanent arrangør/samarbeidsparter av Snåsavatnet Fiskefestival.

64 (1 of 1)