Gjør seg klar for fiskefestival


Arild og Susanne Aasvold er ikke arbeidsledige på campingen, og nå har de startet med å klargjøre for å kunne ta imot gjester under fiskefestivalen. (FOTO: Hallvard U. Smestad)

Arild og Susanne Aasvold blir ikke arbeidsledige på Vegset campingen, og nå har de startet arbeidet for å kunne ta imot gjester under fiskefestivalen. (FOTO: Hallvard U. Smestad)

Høsten 2014 tok Arild og Susanne over som eiere og drivere av Vegset Camping, og har siden da hatt mange utfordringer og mye arbeid for å gjøre stedet attraktivt. Mars i fjor stod den nye kaféen med utsikt utover Snåsavatnet ferdig, og ekteparet har siden da tatt imot mange forbipasserende gjester og har hatt mange fine arrangement for Snåsningene. I dag har Vegset blitt et sosial treffsted både for campinggjester med fastplasser og besøkende.

Nå er de godt i gang med forberedelsene til Snåsavatnet Fiskefestival. De synes at det er viktig å støtte det som skjer i bygda, derfor er de i år sponsorer for fiskefestivalen for første gang.

– Jeg er kjempeglad for at vi har fiskefestival på Snåsa og at det blir fisket i Snåsavatnet. Men han synes også at det burde blitt fisket mye mer. Det er mye storfisk i Snåsavatnet som bare venter på å bite på kroken! Han forteller at en bekjent nylig tok en rugg på over 4 kilo.

Ekteparet skulle gjerne sett at Snåsavatnet ble brukt mer, men vet også at det blir mer liv og røre nå utover sesongen. I fjor kom de med båt helt fra Sunnan, la til kai og leide seg hytte, i tillegg til mange Snåsninger som tok sjøveien for å ta en kopp kaffe og noe å bite i.

Klargjør for storinnrykk

Campingen er i gang med en rekke tiltak opp mot festivalen som foregår helga 30 .juni til 2. juli. I tillegg til at campingplassen har mange fastplasser for spikerteltfolket, leier de også ut hytter med en kapasitet på tilsammen 20 sengeplasser. Restaureringsarbeidet er i full gang i to av dem og vil være klar til festivalstart. Den ene av dem ligger som en perle helt nede ved vannkanten, med en stor terrasse der du kan slenge ut snøret, og med utsikt helt mot Sunnan. I tillegg har campingen ubegrenset plass for å slå opp telt.

Andre tiltak som gjøres er tilrettelegging for å kunne ta imot og sette ut større båter med traktor. Når vi ankommer Campingen er planleggingen av et flunkende nytt sanitæranlegg i gang, med en Herr Aasvold konstant på telefonen. Han regner med å bli ferdig med anlegget til fiskefestivalen starter.

Under festivalen blir det fiskemottak for de konkurrerende fiskerne, og med åpen kafé med alle rettigheter til klokka 01.00.

– Dette blir bra! Velkommen til Vegset Camping og Snåsavatnet Fiskefestival, utbryter ekteparet i kor.

 

En av hyttene som er under restaurering og som vil være klar til Snåsavatnet Fiskefestival helga 30. juni til 1.juli. (FOTO: Hallvard U. Smestad)

En av hyttene som er under restaurering og som vil være klar til Snåsavatnet Fiskefestival helga 30. juni til 2. juli. (FOTO: Hallvard U. Smestad)

 

 

Kommenter gjerne innlegget på en saklig måte